Het verhaal van Colibries

Vol overtuiging ben ik in augustus 2013 mijn eigen bedrijf begonnen. Met de oprichting van Colibries heb ik mijn oosterse achtergrond verenigd met mijn westerse levensstijl.

Mijn naam is Thuy en ik ben geboren in Vietnam. Het grootste deel van mijn leven heb ik doorgebracht in Nederland, waar mijn passie voor interieurdecoratie en productontwerp vorm kreeg. Tijdens mijn loopbaan als creatief inkoper en productontwikkelaar in de textielwereld heb ik veel en ver gereisd. In juni 2010 bracht mijn werk me weer naar mijn geboorteland.

Vietnamese traditie

Reizend door de dorpen van Vietnam kwam ik in aanraking met traditioneel handwerk dat door veel Vietnamese vrouwen wordt gemaakt. De complexe maar praktische ontwerpen en de tijdloosheid van deze traditionele producten maakten veel indruk op mij. Ik had gevonden wat ik zocht: deze mensen, hun werk, mijn verwantschap met dit cultuurgoed dat met uitsterven werd bedreigd. Ik wilde niet dat het verhaal hier zou eindigen. Daarom begon ik met Colibries.

Moderne collectie baby accessoires

Colibries is voortgekomen uit mijn vurige wens om de kracht van het Vietnamese handwerk met anderen te delen. Onze collectie bestaat uit stijlvolle  producten die gemaakt zijn van verantwoorde en duurzame materialen. We houden daarbij altijd in gedachten voor wie we deze producten maken. Namelijk voor (milieu)bewuste ouders die op zoek zijn naar kwalitatieve baby accessoires.

Onze filosofie

Colibries werkt volgens een milieubewuste bedrijfsfilosofie. Daarom gebruiken we verantwoorde materialen en werken we met duurzame productiemethodes. Zo creëeren we praktische producten van hoge kwaliteit waar je jarenlang van kan genieten. Elk Colibries product heeft een uniek merklabel. Met het merklabel ben je ervan verzekerd dat je een origineel Colibries-item in je bezit hebt die voldoet aan onze bedrijfsfilosofie en hoge kwaliteitseisen.

Word deel van ons verhaal!

Onze producten zijn geworteld in traditie en staan tegelijkertijd bol van de innovatie. Stuk voor stuk vertellen ze het bijzondere verhaal van herontdekt cultuurgoed, omgetoverd tot een uniek Europees ontwerp. Ik nodig je van harte uit om de trotse bezitter te worden van een origineel Colibries product!

Mê’n Chào,

Thuy